NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

MENSENRECHTEN TERUGBRENGEN NAAR HET LAND DAT SOLIDARITEIT CREËERDE

Het Europese Solidariteit Centrum in Polen (boven), het Poolse boekje Het Verhaal over Mensenrechten (rechts bovenaan) en plaatselijke bewoners met het boekje in Polen (rechts onderaan).

Rock for Human Rights en Verenigd voor de Mensenrechten, met de Pools-Amerikaanse Gemeenschap van Memphis, bundelen hun krachten bij het houden van het concert “Memphis in Polen”.

Polen heeft eeuwenlang als een doorgang gefungeerd tussen Oost en West, tussen het communisme en de democratie, tussen door de staat gesteunde onderdrukking en vrijheid.

Net als veel andere Europese landen worstelt Polen om het evenwicht te vinden tussen haar nationale belangen en het respecteren van de rechten en vrijheden van alle mensen ongeacht taal, ras of religie. Algemeen mensenrechtenonderwijs en bewustzijn zijn nooit belangrijker geweest.

Een nieuwe gelegenheid om het Poolse concept van solidariteit en mensenrechten weer opnieuw tot leven te wekken werd gevonden in het concert “Memphis in Polen”, georganiseerd door de Pools-Amerikaanse Gemeenschap van Memphis. Ze gingen samenwerken met de oprichter van Rock for Human Rights (R4HR) en Verenigd voor de Mensenrechten partner, Wil Seabrook, die werd gevraagd deel te nemen aan het muziekfestival dat plaatsvond in Sopot in het noorden van Polen.

De organisatoren van het festival wilden dat de evenementen educatief zouden zijn, met een nadruk op mensenrechten. Daarom namen R4HR en Verenigd voor de Mensenrechten niet alleen de uitnodiging aan, maar vertaalden eveneens het boekje Het Verhaal over Mensenrechten in het Pools, een primeur voor de materialen van Verenigd voor de Mensenrechten.

In slechts 6 dagen bereikten ze meer dan 3000 mensen met de boodschap van mensenrechten en hadden dagelijks de aandacht van de nationale media in het land.

Er werden door Wil Seabrook en de R4HR-band een reeks van vier concerten en mensenrechtenlezingen gehouden in Gdansk en Sopot, Polen. Ze brachten de mensenrechten onder de aandacht van een divers publiek, deelden duizenden van de nieuw vertaalde boekjes uit en lieten de Youth for Human Rights International non-profit commercials zien. In slechts 6 dagen bereikten ze meer dan 3000 mensen met de boodschap van mensenrechten en hadden dagelijks de aandacht van de nationale media in het land.

Tijdens de tour werden samenwerkingsverbanden gecreëerd van R4HR en Verenigd voor de Mensenrechten met het historische Europese Solidariteit Centrum, het Sopot Museum, de stad Sopot en de stad Bielsko-Biala. Deze belangrijke organisaties en overheidsinstellingen willen de Verenigd voor de Mensenrechten materialen opnemen in hun activiteiten, zodat voor het eerst in de geschiedenis de deur wordt geopend voor de grootschalige verspreiding van de Verenigd voor de Mensenrechten materialen in Polen.FEITEN

DE UVRM VERKLAART:

“We zouden elkaar moeten behandelen in een geest van broederschap.”

Wij brengen verandering teweeg in de volgende zaken:

3,2

MILJOEN

leerlingen zijn ieder jaar het slachtoffer van pesten

54%

ZEI DAT GETUIGE ZIJN

van mishandeling thuis, kan leiden tot meer geweld op school

1 op de 3

LEERLINGEN IN DE VS

melden pesterijen te hebben ervaren op school

75%

VAN DE VOLWASSENEN

wordt getroffen door getreiter op de werkvloer, als doelwit of getuige

160,000

STUDENTEN

spijbelen elke dag uit angst om gepest te wordenMENSENRECHTEN HERSTELLEN

Neem deel aan de mensenrechtenbeweging door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights). Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.
DOWNLOAD »
DOWNLOADEN