NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

EERBEWIJZEN AAN DE UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS

Om het begin van het jaar van de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te vieren, werden er over de hele wereld evenementen en optochten gehouden, waaronder deze in Denemarken.

Er vonden meer dan 170 evenementen plaats in 40 landen om de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te lanceren.

Op 10 december 1948, nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) aan. Het historische evenement vond in de derde sessie van de Algemene Vergadering plaats in het Palais de Chaillot in Parijs, Frankrijk.

De UVRM vormt de kern van zowel de Verenigd voor de Mensenrechten als de Jongeren voor Mensenrechten campagnes. Het geeft de 30 onvervreemdbare rechten van elk menselijk wezen – die maar bij heel weinig mensen bekend zijn.

Verenigd voor de Mensenrechten lanceerde de 70e verjaardag op 10 december 2017 met 176 evenementen in 40 landen, in 104 steden. Deze vonden over de hele wereld plaats, van Australië tot India en Irak, en van Kameroen en Ghana, tot Denemarken, Frankrijk en Griekenland; dan van Canada en de Verenigde Staten, tot Haïti, Mexico en Peru en weer terug over de Stille Zuidzee tot Nieuw-Zeeland, en vele andere landen daartussen.

In Kameroen werd het Verenigd voor de Mensenrechtenteam uitgenodigd door de Nationale Commissie voor Mensenrechten en Vrijheid, om hun evenement, een tweedaagse tentoonstelling voor mensenrechten, te openen. Het team hield mensenrechtenseminars voor 2000 leerlingen in vier scholen. Ten zuidoosten daarvan, in Kenia, gaf het mensenrechtenteam seminars op het Pandipieri KUAP kinderencentrum en het Mama Ngina kindertehuis. In Marokko, was het Bab al Gharbi historische monument in de stad Oujda de locatie voor het evenement. Hier tekenden inwoners een petitie om mensenrechtenonderwijs verplicht te stellen.

In Sydney, werd er een radioshow uitgezonden op het inheemse radiostation Sydney Koori, om luisteraars voor te lichten over hun rechten. Ver ten noorden van de Australische zomer, in de wintersneeuw van Canada, organiseerden de Verenigd voor de Mensenrechten vrijwilligers van Toronto een evenement in het Ontario Science Center. Ze namen op uitnodiging van de hoofdinspecteur van de politie, ook deel aan de York Regional Police Citizenship Ceremony and Human Rights Day viering.

Naar het zuiden, in Washington, DC, was JvMR één van de sponsors van de VN Association National Capital Area Human Rights Day evenement, waar de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten sprak. Het evenement in Nashville, Tennessee, van de afdeling van Verenigd voor de Mensenrechten werd gehouden in samenwerking met de Tennessee Human Rights Commission, Metro Human Relations Commission, Amnesty International en de United Nations Association. De afdeling ontving ook proclamaties van zowel de burgemeester van Nashville als van de gouverneur van Tennessee.

De UVRM vormt de kern van zowel de Verenigd voor de Mensenrechten als de Jongeren voor Mensenrechten campagnes. Het geeft de 30 onvervreemdbare rechten van elk menselijk wezen – die maar bij heel weinig mensen bekend zijn.

In Mexico-stad, werkte JvMR Mexico samen met het Collective Transportation System, waardoor 20 miljoen herdenkingsmetrokaartjes werden uitgegeven die de UVRM promoten. In Ecuador werd een reeks sessies gegeven aan de Nationale Politie.

Terug over de Atlantische Oceaan waren er Europese evenementen in Denemarken met een mensenrechtenoptocht geleid door studenten en leraren; een handtekeningenactie door JvMR Spanje en de Association FOARE, een non-profit organisatie die zich specialiseert in het helpen van vluchtelingen om op eigen benen te staan en over hun rechten te leren. En in Boedapest, Hongarije, was er een mensenrechtenoptocht met zo’n 1600 mensen. In Italië hielden groepen evenementen in Brescia, Florence, Cagliari, Novara en Verona. Milaan had zijn eigen mensenrechtenoptocht door de stad. En in Turijn namen ook twee evangelische Afrikaanse kerken deel.

Het was inderdaad een historische viering van de 70e verjaardag van de UVRM, die met veel tamtam over de hele wereld werd gevierd.MENSENRECHTEN HERSTELLEN

Neem deel aan de mensenrechtenbeweging door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights). Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN