“Waar beginnen mensenrechten eigenlijk? Op alle plekken dichtbij huis – zó dichtbij en zó klein dat ze op geen enkele landkaart te vinden zijn. Toch is dat de wereld van de individuele persoon; de buurt waarin hij woont, de school of universiteit waar hij naar toe gaat, de fabriek, het bedrijf of het kantoor waar hij werkt.”

–Eleanor Roosevelt
VS Afgevaardigde voor de Verenigde Naties

WORDT ACTIEF IN DE STRIJD
VOOR MENSENRECHTEN

1. Dien een petitie in bij jouw overheid

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is de fundamentele en internationale overeenkomst over wat de rechten van de mens zijn. Daarom is het belangrijk dat deze rechten in de hele wereld bekend zijn en nageleefd worden. 

Laat je stem horen. Zorg dat de voorlichting in mensenrechten deel gaat uitmaken van het lesprogramma op scholen en universiteiten. Je kunt ervoor zorgen dat iedereen de mensenrechten leert en erom vraagt door deze petitie te ondertekenen.

2. Creëer of deel een link naar ons

Creëer of deel een link naar ons (nl.humanrights.com) van jouw website of de website van je organisatie of onderwijsinstelling.

3. Begin een groep

Wil je een actieve rol spelen in het opzetten van activiteiten en daarmee mensenrechten in jouw gemeenschap of bedrijf uitdragen? Het meest effectieve dat je kunt doen is om een groep te beginnen!

4. Start petitie campagnes

Je kunt met je eigen groep petitie campagnes organiseren en brieven naar wetgevers sturen en ze vragen om de wetgeving over de mensenrechten te doen laten gelden (en daarmee wetgeving te voorkomen die de mensenrechten schaadt).

5. Krijg exemplaren van Het Verhaal over Mensenrechten en de non-profit commercials

Laat deze commercials aan je vrienden en collega’s zien. Er zijn speciale boekjes voor jongeren beschikbaar.

DOWNLOAD »