NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

OM EEN EINDE AAN PESTEN TE MAKEN, WORDT EEN PARTNERSCHAP AANGEGAAN MET MEXICO’S SPECIALE LEIDER IN ONDERWIJS

Algemeen Directeur van Jongeren voor Mensenrechten Mexico, Ernesto Hurtado Ruiz, traint docenten in het onderwijzen van mensenrechten.

 

Jongeren voor Mensenrechten Mexico werkt samen met het Departement van Speciaal Onderwijs en traint 700 docenten in het geven van mensenrechtenlezingen aan meer dan één miljoen studenten.

De Mexicaanse jeugd voelt de impact van de sociale problemen van het land in de vorm van pesterij. Vandaag de dag heeft pesten op alle niveaus van het Mexicaanse onderwijssysteem alarmerende proporties aangenomen. Met name de cijfers van pesten op de middelbare scholen stijgen in dit land, waar wordt gemeld dat zes van de tien leerlingen het slachtoffer is van geweld op school.

Vooral gehandicapte kinderen of kinderen met een bepaald lichamelijk gebrek zijn vatbaar voor discriminatie en pesten. Jongeren voor Mensenrechten (JvMR) Mexico is aan het werk om aan dit gedrag een eind te maken door het verhogen van het bewustzijn en de boodschap van universele mensenrechten aan ouders, leraren en scholen in het land over te brengen.

Om dat te bereiken, werd een overeenkomst getekend tussen Martha Valdes Cabello, Directeur van Speciaal Onderwijs voor Mexico’s Ministerie van Onderwijs, en Jongeren voor Mensenrechten Mexico.

Nadat die overeenkomst een feit was, begon JvMR acht seminars te leveren aan school supervisors – een totaal van 700 mensen leerden om het bewustzijn van mensenrechten te vergroten met behulp van de lessen en materialen van het programma. Deze supervisors vertegenwoordigen op hun beurt 3500 leraren in het land op 3007 basisscholen.

Daarnaast trainde JvMR Mexico 380 maatschappelijk werkers in mensenrechten onder auspiciën van het Ministerie van Onderwijs van Mexico Stad.

Alle training heeft slechts één doel: om docenten op alle niveaus uit te rusten om de jeugd van Mexico te leren hun rechten te beschermen en de rechten van anderen te respecteren. Om dit in de scholen te bereiken, onderwijzen de supervisors die zijn opgeleid hun docenten op de niveaus van het basis- en middelbare onderwijs en die docenten leveren het programma op hun beurt weer aan hun leerlingen.

De docenten waren geïnspireerd door de kwaliteit van de materialen en de presentatie. “Ik was één van de directeuren die een opleiding kreeg om mensenrechten te promoten. Bedankt voor de gedeelde informatie, de goed gemaakte gereedschappen en de beschikbare materialen, maar vooral voor de hoop en motivatie die ze ons gaven. Ik heb mijn gelofte getekend en ik sluit me aan bij de inspanningen om mensenrechten in mijn school, gezin en de gemeenschap te bevorderen, beschermen en te behouden.” Een schooldirectrice vertelde Algemeen Directeur Ernesto Hurtado Ruiz van JvMR Mexico dat ze al maandenlang had nagedacht hoe het probleem van pesterij aan te pakken. Ze zei dat de lezing die ze bijwoonde in de JvMR opleiding haar “Eureka!”-moment was – toen ze besefte dat ze de oplossing had gevonden.ONDERNEEM ACTIE
Het vieren van 70 jaar van het kennen van onze rechten

Panels over mensenrechten, zoals deze in Genève, Zwitserland, verhogen het bewustzijn.

Dit jaar vieren de afdelingen van Verenigd voor de Mensenrechten en Youth for Human Rights (Jongeren voor Mensenrechten) International over de hele wereld de 70e Verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), die in 1948 door de Verenigde Naties werd uitgegeven.

De UVRM, het voornaamste document dat de 30 onvervreemdbare mensenrechten die we allemaal hebben, duidelijk uiteenzet, is een leidraad voor alle landen in het onderwijzen van burgers van wat hun rechten zijn, zodat ze die voor zichzelf en anderen kunnen respecteren, beschermen en behouden.

In het komende jaar zullen we miljoenen mensen informeren door middel van onze evenementen, audio/visuele hulpmiddelen, petitie-activiteiten, seminars, panelen, kunstwedstrijden en tv-programma’s. Dit is de perfecte tijd om je eigen afdeling van Jongeren voor Mensenrechten of Verenigd voor de Mensenrechten te beginnen. Met onze materialen kun je dit initiatief voor gelijkheid, tolerantie, respect en vrede helpen bevorderen.

Neem contact met ons op en laat ons weten wat je plannen zijn.MENSENRECHTEN HERSTELLEN

Neem deel aan de mensenrechtenbeweging door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights). Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN