NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

TOURNEE OVER 85.000 KM DOOR NEGEN LANDEN OM HET BEWUSTZIJN VAN MENSENRECHTEN TE VERHOGEN

De oprichter van Youth for Human Rights International (Jongeren voor Mensenrechten Internationaal) is Mary Shuttleworth, hier te zien in Zuid-Afrika, waar ze in een aantal scholen interactieve seminars gaf. Vervolgens ondernam ze met haar team een educatieve tournee naar nog eens acht landen.

De 16e Jongeren voor Mensenrechten Internationaal Educatieve Wereldtournee bezoekt negen landen om schoolkinderen voor te lichten, samenwerkingsverbanden aan te gaan, en universeel mensenrechtenonderwijs te promoten.

De 16e JvMR Educatieve Wereldtournee in 2019 was een reis door negen landen van 85.144 kilometer door Zuid-Afrika, Angola, Ethiopië, Zwitserland, Taiwan, Japan, Mexico, de Verenigde Staten en Nepal.

Het begon in Zuid-Afrika waar koning Thomas Edgar Brown van het Nationale Khoisan Koninkrijk het team verwelkomde. Professoren van universiteiten, religieuze leiders, politieagenten, NGO’s en de gemeenschap kwamen samen voor twee conferenties over mensenrechtenonderwijs. Daarna werden er workshops gegeven in scholen in Alexandria en Soweto.

In Angola werd een conferentie gehouden en namen basisscholen en middelbare scholen deel aan interactieve workshops. Leerlingen in martial arts lieten hun vaardigheden zien en leerden toen over de UVRM. Een bloedinzameling voor het gemeenschapsziekenhuis Luanda leverde 100 liter levensreddend bloed op.

In Ethiopië sprak de tournee met hoge functionarissen van de Afrikaanse Unie over de rol van mensenrechtenonderwijs in strategieën voor vredesopbouw. Het team had ook een ontmoeting met het Peace Education Consortium en gaf lezingen in drie colleges en in de zaal van het National Archives and Library Agency.

Alles bij elkaar bereikte de 16e JvMR Wereldtournee duizenden mensen rechtstreeks, terwijl via de media de boodschap van mensenrechtenonderwijs aan nog eens miljoenen meer werd gepromoot.

Tijdens de tournee was er op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland, een viering voor de Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie. Er waren ook toespraken van religieuze leiders en vertegenwoordigers van organisaties zoals de United Planet Foundation en het Ustinov Prejudice Awareness Forum.

In Tokio, Japan, was er een evenement dat zich richtte op het voorkomen van pesten en waar sprekers bijeen waren gekomen van het prestigieuze International Peace Research Institute en van de Vrienden van de Verenigde Naties Azië-Pacific. Een tweede conferentie richtte zich op het probleem van mensenhandel vanuit een internationaal perspectief.

Alles bij elkaar bereikte de 16e JvMR Wereldtournee duizenden mensen rechtstreeks, terwijl via de media de boodschap van mensenrechtenonderwijs aan nog eens miljoenen meer werd gepromoot.FEITEN

LATEN WE HET HEBBEN OVER DIVERSITEIT

Diversiteit is een zegen. Laten we eens kijken naar de cijfers in een aantal van de meest uiteenlopende steden ter wereld.

2e

GROOTSTE

immigrantenbevolking in de wereld (na New York) is Londen, de culturele wereldhoofdstad

800

TALEN

worden er in New York gesproken, waardoor het taalkundig de meest diverse stad ter wereld is

80%

VAN DE INWONERS

van de stad Dubai is in het buitenland geboren

4

TALEN

zijn in Singapore de officiële taal vanwege de diversiteit van de inwoners van de stad

177

NATIONALITEITEN

zijn er in Amsterdam te vinden, een van de meest diverse steden ter wereldHOE JIJ KUNT HELPEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN