NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

DE INDIASE ACTRICE SHEENA CHOHAN GAAT GRENZEN OVER OM MENSENRECHTEN TE ONDERWIJZEN

Actrice Sheena Chohan geeft een Jongeren voor Mensenrechten seminar aan kinderen in India die gretig deelnemen.

Sheena Chohan is niet alleen een knap gezichtje. Als ambassadeur voor Jongeren voor Mensenrechten Zuid-Azië verandert ze de levens van miljoenen mensen.

De interesse van actrice Sheena Chohan in mensenrechten begon op jonge leeftijd. Toen ze in India opgroeide zag ze dat ondanks dat het een “spiritueel land” is, er ook veel discriminatieproblemen waren. “Een van de belangrijkste kwesties in India is dat vrouwen voortdurend gediscrimineerd worden en niet gelijk behandeld worden”, zegt Chohan. Dit geldt ook voor de 29 procent van de Indiase vrouwen die lijden onder huiselijk geweld.

Na het winnen van de Miss Kolkata verkiezing en de “I Am Voice”-categorie van Miss Universe India, kreeg Chohan al snel rollen in films, reclameboodschappen en kreeg ze de gelegenheid om model te zijn. “Terwijl ik dit deed, dacht ik bij mezelf, dit is het moment waarop ik echt iets met mijn leven wil doen voor een doel dat groter is dan ikzelf”, legt Chohan uit. Ze vond dat doel in Jongeren voor Mensenrechten (JvMR). “Het was het antwoord op de vraag waar ik naar op zoek was, namelijk ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.”

Als ambassadeur van JvMR Zuid-Azië ontwierp Chohan ansichtkaarten met haar foto en zette de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en het JvMR-websiteadres erachterop. Toen fans haar om een handtekening vroegen, haalde ze de ansichtkaart tevoorschijn, schreef haar handtekening erop en overhandigde hem. Ze gaf er duizenden uit.

Ze reikte verder naar scholen en gaf seminars op alle niveaus van onderwijs. De verandering in de leerlingen in die scholen was zo duidelijk te zien dat leidinggevenden van scholen al snel JvMR onderdeel maakten van het leerplan. Chohan bereikte uiteindelijk meer dan 7000 leerlingen. Dit was ook het geval in Whistling Woods International, een van India’s top filmscholen, waar ze een seminar gaf aan 500 studenten die op hun beurt films maakten, gebaseerd op een specifiek artikel van de UVRM. Toen Chohan de presentatrice werd van de Lovello Miss World Bangladesh competitie, moedigde ze de schoonheidskoninginnen aan om hun platform te gebruiken om een voorstander van mensenrechten te worden. Als de nieuwe presentatrice van de Bangladesh Premier League (cricket) in het nummer één tv-programma van het land, zei ze: “Op dat moment dacht ik: Oké nu heb ik dus een platform, hoe kan ik dit gebruiken om de boodschap van mensenrechten verder te verspreiden?” In antwoord daarop sprak ze niet alleen over mensenrechten in haar show maar werkte ze ook samen met de plaatselijke JvMR Bangladesh afdeling, die handtekeningenacties, demonstraties en lezingen organiseerde. Nu gebruiken er 49 universiteiten JvMR-materialen. Chohan sprak in de media over de mensenrechten bij elke gelegenheid, wat haar de bijnaam “Het mensenrechtenmeisje” opleverde en waarmee ze miljoenen mensen in Zuid-Azië bereikte. Kom meer over haar werk te weten op nl.scientology.tv/SChohan.ONDERNEEM ACTIE
Maak dat mensenrechten bekend & in gebruik zijn

Een mensenrechten legende wordt gevierd met activiteiten op Nelson Mandela Dag.

Elk jaar op 18 juli vieren we Mandela-dag, een dag om niet alleen een filantroop en wereldleider te herdenken, maar ook om zijn nalatenschap van mensenrechtenactivisme in elk deel van deze wereld te vergroten.

Zoals Nelson Mandela zei: “Het enige wat telt in het leven is niet slechts het feit dat we hebben geleefd. Het is het verschil dat we hebben gemaakt in de levens van anderen, die zal bepalen wat de betekenis was van het leven dat we leidden.”

Je kunt echt een verschil in het leven van anderen maken door middel van seminars, handtekeningenacties, tekenwedstrijden en alle andere creatieve middelen om mensen te bereiken en te onderwijzen over hun mensenrechten.

Bestel de materialen die je voor deze activiteiten nodig hebt op verenigdvoordemensenrechten.nl en jongerenvoormensenrechten.org. Laat ons weten wat je plannen zijn, en vertel ons wat je deed. Stuur je verhaal met foto’s en video naar activities@humanrights.com.

Door samen te werken, kunnen we garanderen dat de mensenrechten bekend zijn en voor iedereen gerespecteerd worden.HOE JIJ KUNT HELPEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN