NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

MILAAN GASTHEER VAN MENSENRECHTENPRIJZEN

Tenor Carmelo Sorce treedt op tijdens de Human Rights Hero Awards 2018 in het Teatro Gerolamo in Milaan.

Jongeren voor Mensenrechten Italië houdt haar Jaarlijkse Human Rights Hero Awards 2018.

Elk jaar organiseert Jongeren voor Mensenrechten Italië haar Jaarlijkse Human Rights Hero Awards en 2018 was geen uitzondering. Deze keer werd het prestigieuze evenement in het Teatro Gerolamo gehouden, dicht bij de beroemde Duomo di Milano kathedraal. Het begon met een adembenemende voorstelling door de Italiaanse tenor Carmelo Sorce.

Het evenement werd gesponsord door de provinciale overheid van Lombardije (Milaan is de hoofdstad ervan), de Noord-Italië Alliantie van Zuid-Amerikaanse en Caribische Consulaten (die 38 consulaten vertegenwoordigen), de ambassade van de Democratische Republiek Congo, de United Planet Foundation en de Scientology Kerk van Italië.

Het evenement viel samen met de Internationale Dag van Afrika. Eén van de drie prijzen werd toegekend aan Cristina Fazzi, een arts die al 18 jaar in Zambia werkzaam is om diegenen die in nood verkeren te helpen. Gianfranco Ranieri, een lid van de Rotary Club, was de tweede prijswinnaar. Hij is al sinds 1979 een actieve filantroop. Hij heeft leiding gegeven aan een organisatie die scholen in Kenia heeft gebouwd om meer dan 15.000 kinderen te helpen. De laatste prijs ging naar de Rock No War Foundation, geleid door haar voorzitter Giorgio Amadessi. De groep streeft ernaar hulp te bieden en vreugde te schenken in gebieden die ten gevolge van oorlog onderontwikkeld en armoedig zijn. Ze hebben projecten op vijf continenten uitgevoerd.

Het nieuws van de nieuwe mensenrechtenhelden werd op het nationale mediakanaal TgCom 24 uitgezonden, waarmee anderen werden aangemoedigd om zich in te zetten voor de verdediging van en het onderwijs in mensenrechten.WE WILLEN ECHT VAN JE HOREN

Onze Mensenrechten Onderwijspakketten worden gratis ter beschikking gesteld aan onderwijzers; hier staat wat ze over die materialen te zeggen hebben.

DOCENT, BRAZILIË

Het pakket is aangekomen en ik vind het geweldig. Het is ongelofelijk en geeft kinderen de mogelijkheid interesse te hebben in leren, en hun rechten op een leuke manier te ontdekken. Daarnaast vormt het een kritische en actieve burger in de samenleving.

RECHTENSTUDENT, KENIA

Ik schrijf om jullie te bedanken voor het fantastische Jongeren voor Mensenrechtenpakket dat jullie me hebben toegestuurd. Ik moet zeggen dat het prachtig is en dat jullie en je team geweldig werk doen. Ik wil jullie graag nogmaals bedanken voor het pakket, vooral voor de dvd die ik heel nuttig vind. Ik heb de video’s aan mijn familieleden, mijn vrienden en kameraden op het college laten zien. Ze reageerden allemaal heel goed.

DOCENT, ZWEDEN

Aangezien een groot deel van mijn wereld bestaat uit onderwijs, vind ik jullie onderwijspakket heel nuttig. Vooral als het gaat om het onderwijzen van de jeugd. Ik probeer in al mijn gesprekken en lezingen over mensenrechten te praten. Ik heb ontdekt dat zelfs als ik over de Zweedse wetgeving over discriminatie op de werkplek spreek voor bedrijfsleiders, dat het handig is om over mensenrechten te spreken. Het laat het grote verband zien waarom we wetten hebben om discriminatie te reguleren.

DOCENT, NOORD-CAROLINA, VS

Heel hartelijk bedankt! Mijn leerlingen beginnen hun leraren te vertellen over wat ze leren in mijn Jongeren voor Mensenrechten Vrijdagclub. Ik ben zo enthousiast over de invloed die dit leerplan op mijn leerlingen heeft. Eén leerling, die zich slecht gedroeg omdat het cool was, neemt nu deel aan de discussies omdat hij werkelijk zorg begint te dragen voor de mensenrechten van anderen.FEITEN

MENSENHANDEL:

In de UVRM staat, “Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden”, maar slavernij bestaat nog steeds

50%

VAN DE MENSEN

die naar schatting gevangen worden in de mensenhandel, zijn kinderen

2–4

DUIZEND

kinderen worden onderworpen aan prostitutie in de wereldwijde, commerciële seksindustrie

600–800

DUIZEND SLACHTOFFERS

worden elk jaar gekocht en verkocht over internationale grenzen voor dwangarbeid of commerciële seks

2–4

DUIZEND

mensen worden er elk jaar, zowel nationaal als over internationale grenzen verhandeld

$ 32

MILJARD

wordt er jaarlijks wereldwijd verdient aan de mensenhandelSLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN