NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

MENSENRECHTENHELDEN GEËERD BIJ DE VERENIGDE NATIES

Tijdens de 15e Jaarlijkse Internationale Mensenrechten Top in de Verenigde Naties waren 94 jeugdafgevaardigden en ambassadeurs aanwezig (links); Human Rights Hero Awards werden gegeven aan David Kritsun uit Israël, Nfamara Jawneh uit Gambia (rechtsboven), en Issa Sufyan Hussein uit Irak (rechtsonder).

Tijdens de 15e Jaarlijkse Internationale Mensenrechten Top, gaf Youth for Human Rights International prijzen aan drie buitengewone filantropen voor hun werk om het aanzicht van hun land te veranderen.

Tijdens de Internationale Mensenrechten conferenties, werden voorbeeldige mensenrechtenactivisten beloond met de Human Rights Hero Award. Tijdens de 15e Jaarlijkse Top die in het hoofdkantoor van de VN in New York werd gehouden, reikte dr. Mary Shuttleworth, voorzitster van Youth for Human Rights International, de prijzen uit aan drie buitengewone filantropen:

  • David Kritsun en Jongeren voor Mensenrechten Israël voor het verenigen van verschillende etnische en religieuze gemeenschappen. Door hun werk hebben ze mensenrechtenonderwijs gegeven in 23 wijken in Tel Aviv en aan bijna 100.000 mensen in Jeruzalem. Daarmee bouwen ze een fundament voor vrede.
  • Nfamara Jawneh is de oprichter en algemeen directeur van Beakanyang Kafo (Gelijke Kansen voor Iedereen), een mensenrechten ngo. 22 jaar lang, tijdens de dictatuur in Gambia, was hij door zijn algemene bewustzijn over mensenrechten en democratiecampagne, een vooraanstaande stem en belangrijke kracht voor verandering. Met zijn activiteiten onder gewone mensen bereikte hij 20.000 mensen met voorlichting over mensenrechten. Hij werkt nu samen met de nieuwe, democratische, nationale overheid en met non-gouvernementele instanties om een raamwerk te bouwen voor mensenrechtenonderwijs.
Deze ontvangers staan als blijk van de omvang van het mensenrechtenonderwijs, over alle landsgrenzen, etnische verdeeldheid en religieuze verschillen heen.
  • Ondanks voortdurend gevaar en een actieve dreiging van de Islamitische staat, heeft Issa Sufyan Hoessein meer dan 1700 medewerkers van de inlichtingendienst, de veiligheidsdienst en de politie in Koerdistan getraind in mensenrechten. Hij was een van de eerste om een Verenigd voor de Mensenrechten en een Jongeren voor Mensenrechten leerplan in de Koerdische taal te gebruiken en te implementeren. Hij traint nu andere docenten om zijn activiteiten verder te verspreiden.

Deze ontvangers staan als blijk van de omvang van het mensenrechtenonderwijs, over alle landsgrenzen, etnische verdeeldheid en religieuze verschillen heen. Het zijn schitterende voorbeelden van de vele andere helden uit de hele wereld, die opstaan voor de mensenrechten en werken om de situatie in hun thuisland te verbeteren.FEITEN

MENSENHANDEL:

In de UVRM staat, “Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden”, maar slavernij bestaat nog steeds

50%

VAN DE MENSEN

die naar schatting gevangen worden in de mensenhandel, zijn kinderen

2–4

DUIZEND

kinderen worden onderworpen aan prostitutie in de wereldwijde, commerciële seksindustrie

600–800

DUIZEND SLACHTOFFERS

worden elk jaar gekocht en verkocht over internationale grenzen voor dwangarbeid of commerciële seks

2–4

DUIZEND

mensen worden er elk jaar, zowel nationaal als over internationale grenzen verhandeld

$ 32

MILJARD

wordt er jaarlijks wereldwijd verdient aan de mensenhandelSLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN