NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

EEN HEER IS ONLOSMAKELIJK VERBONDEN MET MENSENRECHTEN

Chris King geeft zijn unieke Gentlemen’s Course. Hij onderwijst niet alleen de tools van etiquette en decorum maar ook respect met behulp van de Verenigd voor de Mensenrechten materialen.

Chris King is op een missie om jongeren in Florida – die gevaarlopen het slachtoffer te worden van mensenhandel – te helpen om de kennis te verkrijgen om hun rechten en de rechten van anderen te beschermen.

Chris King kan dan de kleinzoon van de blues legende B.B. King zijn, hij kan dan misschien een mode-icoon zijn en een voormalig marinier, maar om hem in één woord te beschrijven, is Chris King in de eerste plaats een heer. Toen King over de mensenhandelcijfers in zijn geboortestad in Florida hoorde, vond de heer in hem het maar niets.

“Mensenhandel is in Florida de nummer één misdaad. We zijn tweede in het land, derde als regio, en dat is gewoon slecht. Het is een schending van mensenrechten”, zegt King. “Ik ben vader van twee prachtige kinderen. Ik zou echt niet graag willen dat mijn kinderen het slachtoffer van zulke dingen zouden worden. Dus begon ik onderzoek te doen en in de zomer van 2015 leerde ik over Verenigd voor de Mensenrechten”, voegt hij eraan toe.

Hij ontdekte Verenigd voor de Mensenrechten tijdens een lunch voor liefdadigheidsinstellingen in het Fort Harrison van de Scientology Kerk. Daar ontmoette hij de algemeen directeur van Verenigd voor de Mensenrechten Florida en zag dat mensenrechtenonderwijs op een natuurlijke manier aansloot bij zijn eigen programma genaamd The Gentleman’s Course.

King geeft zijn cursus aan alle jongeren, maar vooral aan overlevenden van mensenhandel en kansarme jongeren die het risico lopen slachtoffer te worden. In de cursus leert iemand etiquette, sociale vaardigheden en mensenrechten. Het omvat Kings “Dertig Eenvoudige Regels om een Heer te zijn”, inclusief “Beoordeel niemand, verbeter gewoon jezelf” en “Bied een dame je arm aan tijdens het wandelen, en ze zullen zich veilig voelen”.

Het omvat ook “Onwetendheid is geen gelukzaligheid, kennis is macht”, en dat is de kracht van het onderwijzen van mensenrechten – zodat de jeugd zowel zichzelf kan beschermen als anderen kan verdedigen. King verklaart: “Ik geloof echt dat als mensen racisme en kwaad kunnen onderwijzen, we ook grootheid en menselijkheid kunnen onderwijzen.

Door mensenrechten in ons leerplan op te nemen, hopen we jongeren met de juiste tools te onderwijzen, zodat ze betere beslissingen nemen als ze ouder worden en opgroeien in de hedendaagse samenleving”, zegt King.

King houdt regelmatig Gentleman’s Courses voor de jeugd in zijn eigen ruimte in het Kings Forest Recreation Center (een ruimte die door de gemeente Tampa is gedoneerd) en ook in scholen en bibliotheken. Hij houdt ook twee keer per jaar in het Fort Harrison een Gentlemen’s Bal. Hier komen betoverende dames en beschaafde heren bijeen om humanitaire groeperingen te ondersteunen, zoals de Florida Coalition Against Human Trafficking en She Helps to Empower, die samen de weg banen naar waardigheid en een veilige toekomst voor jongeren in Florida.ONDERNEEM ACTIE
Mensenrechten onderwijzen? Vertel ons hoe

Stuur ons je verhaal over hoe je Verenigd voor de Mensenrechten materialen gebruikt om mensenrechten te onderwijzen.

Geniet je van de verhalen over de vooruitgang van mensenrechten in de wereld? Heb je je ooit weleens afgevraagd of jouw eigen verhaal verteld kan worden?

Verenigd voor de Mensenrechten is een wereldwijd netwerk van docenten, professoren, advocaten, activisten, ouders, jongeren en vrijwilligers die allemaal met elkaar verbonden zijn door hun gemeenschappelijk doel om mensenrechten tot een feit te maken. Als je dit leest, ben je al deel van het team.

Als je de Verenigd voor de Mensenrechten of Jongeren voor Mensenrechten materialen of het leerplan met succes hebt gebruikt en als je je uitdagingen en successen met anderen zou willen delen, dan zouden we dat graag van je willen horen. Het is mogelijk dat je verhaal in een toekomstige nieuwsbrief wordt opgenomen.

Stuur je verhaal en foto’s op. Kijk naar het voorbeeld van het verhaal van een broer en zus op scientology.tv/sandra-and-felipe-poveda.

Wij kijken ernaar uit om wat van je te horen!SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN