Mandela gedenken door actie

JvMR Denemarken gedenkt de nalatenschap van Nelson Mandela door middel van twee evenementen die opgezet zijn om anderen met kunst te inspireren.

Op 18 juli viert de wereld elk jaar de Internationale Nelson Mandela Dag. De Verenigde Naties bepaalde dat dit de dag zou zijn waarop iedereen actie kon ondernemen en aan kon zetten tot verandering. Mandela Dag is niet bedoeld als een feestdag, maar als een dag om door vrijwilligerswerk en liefdadigheidswerk de nalatenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid‑Afrika, en zijn waarden te eren.

Jongeren voor Mensenrechten Denemarken houdt evenementen ter ere van de Internationale Nelson Mandela Dag, inclusief een Kunstavond en het maken van een mozaïekschilderij van Mandela.

Dit jaar hielden onze Jongeren voor Mensenrechten-afdelingen over de hele wereld evenementen ter ere van Mandela en waar hij in de wereld voor staat. Dus ook door Jongeren voor Mensenrechten Denemarken. Zij hielden twee evenementen op deze speciale dag. Eerst plaatsten ze een tent op het Gammeltorv-plein waarmee ze mensen van alle lagen van de bevolking bereikten met Wat zijn Mensenrechten?-boekjes en hen zover kregen dat ze bijdroegen aan een mozaïekschilderij van Nelson Mandela.

Dit werd gevolgd door een Kunstavond in de Scientology Kerk Kopenhagen, waar de boodschap veerkracht geeft door kunst. De voordracht van het gedicht Invictus communiceerde die veerkrachtige geest aan het publiek zoals geen ander gedicht dat kan. Het gedicht, geschreven door William Ernest Henley, werd beroemd omdat Mandela het voordroeg voor zichzelf en zijn medegevangenen toen hij op Robbeneiland zat. In de slotwoorden staat: “Ik ben de meester van mijn lot, ik ben de kapitein van mijn ziel.” Daarna was er een introductie tot de JvMR-campagne gevolgd door een presentatie van het mozaïekschilderij van Mandela en optredens van allerlei soorten artiesten, onder wie muzikanten die hun eigen liedjes opvoerden, een fotograaf en een gitarist.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN