NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

JvMR TORONTO BEVORDERT TOLERANTIE IN ONTARIO

De algemeen directeur van JvMR Toronto, Nicole Crellin, tijdens het evenement van de regionale politie van York ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie.

JvMR Toronto werkt hard om raciale discriminatie uit te bannen – in een etnisch divers gebied.

Elk jaar organiseert de regionale politie van York in Ontario, Canada, een evenement op de Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie. En elk jaar staat JvMR Ontario er met hun mensenrechtenstand en ondersteunen ze het werk van de politie van York om alle vormen van haatmisdaad uit te bannen.

Dit jaar was het evenement een multiculturele viering met talrijke groeperingen die hun activiteiten presenteerden en met allerlei soorten artiesten.

In een land waar 19,1 procent van de totale bevolking zichzelf identificeert als een lid van een minderheidsgroepering, waarvan meer dan 65 procent buiten Canada werd geboren, is dit initiatief van essentieel belang. Alleen al in Ontario zijn er mensen met 250 verschillende etnische afkomsten.

De Jongeren voor Mensenrechten materialen, die in de stand beschikbaar werden gemaakt aan alle deelnemers, zijn een perfect middel om anderen te onderwijzen over hun mensenrechten.

De materialen omvatten het Wat Zijn Mensenrechten? boekje dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vereenvoudigt in woorden die iedereen kan begrijpen; de Verhaal over Mensenrechten documentaire; en het JvMR-Onderwijspakket voor docenten om mensenrechten te onderwijzen.

JvMR Ontario is er trots op dat ze de politie kan ondersteunen in hun werk om haatmisdaden te stoppen voordat ze plaatsvinden, door het verhogen van het bewustzijn van de waarde van Canada’s culturele diversiteit en de noodzaak voor elke persoon om de rechten van anderen te respecteren – ongeacht onze verschillen.WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Gratis hulpmiddelen om te downloaden, voor iedereen om mensenrechten mee te onderwijzen, zijn beschikbaar op verenigdvoordemensenrechten.nl en jongerenvoormensenrechten.org.

DOCENT, ROUMIEH VILLAGE, LIBANON

“Mijn leerlingen genoten van de cursus en hebben er baat bij gehad. Vooral de video’s trokken hun aandacht en spraken hen aan en zorgden ervoor dat ze gingen nadenken. Nu, als activiteitencoördinator in mijn gemeenschap, wil ik deze ervaring herhalen met onze jongeren.”

GEMEENSCHAPSCOÖRDINATOR, VILLAGE ACADEMY, NEW YORK, VS

“We geloven dat dit hulpmiddel een geweldige toevoeging zal zijn naast ons leerplan. Hierdoor kunnen we meer media bij de lesplannen gebruiken met video’s en foto’s die de betrokkenheid zullen verhogen.”

DOCENT, PORTUGAL

“De materialen die ik heb ontvangen zijn heel erg nuttig voor me geweest bij het ontwikkelen van verschillende projecten met mijn leerlingen. De belangrijkste hulpmiddelen die we gebruikten, waren de materialen die u ter beschikking heeft gesteld. Dank je wel.”

VOORZITTER, JONGEREN VOOR DUURZAME IMPACT, INDIA

“Ik heb mijn best gedaan om mijn eigen familie, vrienden en mijn universitaire gemeenschap te onderwijzen over mensenrechten, om ze te motiveren en te beïnvloeden. Ik geef regelmatig sessies op middelbare scholen en universiteiten in heel India. Ik ben door de materialen op jullie website gegaan om me te helpen anderen te onderwijzen, en ik vond ze nuttig.”

LERAAR, MORA ONAFHANKELIJKE SCHOLEN, NEW MEXICO, VS

“Ik gebruikte de folders en dvd als achtergrond voor de stellingname ten opzichte van specifieke problemen, en het beviel me hoe ze je een oplossing geven. Ik vroeg de kinderen om één mensenrecht te lezen en er dan onderzoek naar te doen. Ik gaf ze het advies om gebruik te maken van de jongerenvoormensenrechten.org-website en de VN-website. Ik wil jullie heel erg bedanken voor wat jullie doen.”FEITEN

LATEN WE HET HEBBEN OVER DIVERSITEIT

Diversiteit is een zegen. Laten we eens kijken naar de cijfers in een aantal van de meest uiteenlopende steden ter wereld.

2e

GROOTSTE

immigrantenbevolking in de wereld (na New York) is Londen, de culturele wereldhoofdstad

800

TALEN

worden er in New York gesproken, waardoor het taalkundig de meest diverse stad ter wereld is

80%

VAN DE INWONERS

van de stad Dubai is in het buitenland geboren

4

TALEN

zijn in Singapore de officiële taal vanwege de diversiteit van de inwoners van de stad

177

NATIONALITEITEN

zijn er in Amsterdam te vinden, een van de meest diverse steden ter wereldHOE JIJ KUNT HELPEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN